Dnes v Ulici: Nad novým školním rokem se vznáší stín otazníků a Michal upřednostňuje Žofku před hraním her se Šimonem

Dnes v Ulici: Nad novým školním rokem se vznáší stín otazníků a Michal upřednostňuje Žofku před hraním her se Šimonem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Michal měl velkou motivaci k tomu, aby se dostal na gympl. Teď si může užívat odměnu za tvrdou dřinu a spolu se Žofkou se vznášet školními chodbami. Vznáší se, nebo dokonce až létá, také Irena, která bude znovu jen učit na prvním stupni.

Byla někdy Irena kompetentní ředitelkou školy?

Když se situace ohledně Ireny a jejího ředitelování vezme kolem a kolem, dere se na povrch otázka, zda Irena někdy byla kompetentní ředitelkou. Pamatujete, jak jí tehdy o toto místo šlo? Bohunka, která tehdy ředitelovala, z toho byla velmi špatná. Pak nějakou chvíli školu pevně vedla a chvíli také válčila s Magdou. S tou se pak přátelila a později otěhotněla s Radovanem. A pak to šlo s Irenou z kopce. Místo toho, aby ředitelem udělala Prokopa, neustále se mu dívala pod prsty a nenechala mu volnou ruku. Pak místo něj nasadila jako zástupkyni Magdu, ze které pak udělala i ředitelku. Jenže s nástupem Soni se to zase pokazilo. Irena tak znovu nastoupila, aby předvedla svou chaotickou jízdu. A když poprvé mohla celou situaci spíše zachránit, opět se nedívá nalevo ani napravo a jen tak si odejde... Zkrátka – po mně potopa.

Irena si teď nemůže vynachválit volnost

A zatímco Irena si nemůže vynachválit volnost, kterou teď prožívá, na ostatní ve škole kromě Soni padla pořádná těžkost. Je jasné, že jakmile se Soňa dostane k místu ředitelky, pořádně se všemi zatočí. To už ani Otík nebude tím nejoblíbenějším a pořád vtipkujícím učitelem. Ani Magda už nebude chodbami ve škole proplouvat a ke svým studentům přátelsky promlouvat. Mimochodem, s Matějem Dvořákem si také ještě užije.

Žofka je v rozpacích z mámina nového přítele

Být dítětem rozvedených rodičů je jeden velký stres. Své by o tom mohla vyprávět Žofka, která byla uprostřed urputného boje rodičů během rozvodu. Teď, když už se zdánlivě všechno uklidilo, se musí adaptovat na jejich nové partnery. U táty Ditu překousla snáz než u mámy Zdeňka. Možná je to proto, že u mámy má svůj stabilní domov, o který se teď musí dělit s cizím chlapem. Ale bylo by nehezké Bohunce nepřát lásku. Vždyť i Žofka má Michala, se kterým se vznáší po školních chodbách. Navíc může skákat radostí, protože Michal se ji rozhodl upřednostnit, a to dokonce i před hraním her se Šímou. Šimon je z toho trošku vyvedený z míry, ale Erik ho ubezpečuje, že tohle je holý fakt a měl by si zvykat. Pak mu nabízí příjemnou alternativu trávení volného času.

Vítek je v práci opět nespokojený

Není to zase tak dlouho, co Vítek chodil z banky domů jako hromádka neštěstí a uvažoval, kam se pracovně posune. Teď, když mají s Milošem svou stavební firmu, je opět nešťastný, ačkoliv na sebe může být spíše hrdý, že leccos ustáli. V práci se mu nedaří a Vítek chodí domů stejně unavený jako kdysi. Že by v této sezóně opět měnil práci?

Zdroj článku:
  • Autorský text