Dnes v Ulici: Lubošovým tajným snem je nastěhovat se ke Karle a Kryštofovi a vídat Věrku jen během návštěv

Dnes v Ulici: Lubošovým tajným snem je nastěhovat se ke Karle a Kryštofovi a vídat Věrku jen během  návštěv
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věrka s Lubošem se chovají jako děti. Není tomu tak dávno, co viseli svým dětem na krku a situace se znovu opakuje. Tentokrát ale není důvodem Lubošovo koleno a Věrčino nakřápnuté zdraví, ale Lubošova averze vůči Věrce.

Luboš je Vojtovi velkou oporou

Vedle Věrky se Luboš jeví vždycky hodně uťáple.  Čím to je? Nejspíš tím, že má na něj Věrka velký vliv. Prakticky za něj rozhoduje o všem. Jenže čeho je moc, toho je příliš. A moc je to i na Luboše. Tomu začíná Věrčino komandování čím dál tím více vadit. Vlastně je rád že část prázdnin skončil bez ní. Dokonale si odpočinul. U Kryštofa dělá, co se mu líbí a nikdo mu do toho nemluví. Možná i proto může být pro Vojtu o to větší oporou.

Když tedy vidí, jak mu Vojta z peněženky vytahuje pětistovku, nedělá z toho drama, jaké by jistě udělala Věrka. Rozhodne se počkat, co z toho vyleze. Ani na Vojtu nemusí tlačit a ten se mu ke krádeži přizná. Je mu to líto a Luboš mu vlastně rozumí. S Vojtou se domluví, že energetické drinky společně vrátí a získají utracené peníze zpět. To by ale na celou věc nemohl přijít Kryštof. Když vidí, že má Vojta doma ne jeden, ale rovnou čtyři energetické drinky, nedokáže ovládnout hněv a obsah láhví vylévá do dřezu. K tomu Vojtovi zatrhává kapesné, dokud dědovi nesplatí dluh.

Věrka si možná ani neuvědomuje, jak s Lubošem komunikuje

Možná si Věrka ani neuvědomuje, v jakém stylu s Lubošem komunikuje. Nebo to možná v hloubi duše ví, ale nemůže si pomoct. Vždyť i okolí nad Věrčiným chováním přivírá oči. Možná by si mohla Karla s Věrkou promluvit, aby Luboše tolik nepeskovala a poskytla mu více svobody. Pak by se možná Luboš choval zase o něco lépe. Jenže to vypadá, že Lubošovi je u mladých dobře a nikam se stěhovat nebude. Při posledním setkání si Luboš do Věrky znovu rýpnul. Ta ho totiž napomenula, aby se příště s mladými domluvil dřív, než dá Vojtovi nějaké peníze. Zdánlivě nevinná slova jsou pro Luboše jako červený hadr pro rozzuřeného býka.

Luboš ani Věrka nechtějí k sobě

Ale co se zdá jako problém Věrky a Luboše je zároveň problémem Kryštofa a Karly. Kryštof totiž usoudil, že bude lepší, když u nich táta ještě nějakou dobu zůstane. Pauza by mámě a tátovi mohla prospět. A jelikož na tento návrh nic nenamítá ani Luboš ani Věrka, bude to nejspíš pravda. Jen aby své problémy na mladé nepřenesli až moc. Vždyť ti sami mají spoustu věcí k řešení. Vojtovi začíná škola, nájemník Karle pořád neplatí a vypadá to, že platit nebude a ještě jsou ve hře ony nebezpečné energetické drinky. Na druhou stranu se zase nebudou nudit a pokukovat po partnerech opačného pohlaví. Další nevěru by už totiž nezvládli. Ono bude velkou slávou, když Kryštof nesekne se školou. Pořád o tom totiž mluví. Ale byla by to škoda, když už se do něčeho takového pustil.

Zdroj článku:
  • Autorský text