Dnes v Ulici: Vojta experimentuje s energetickými drinky a Bára zvažuje pronájem

Dnes v Ulici: Vojta experimentuje s energetickými drinky a Bára zvažuje pronájem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Setkání s Jitkou Báře prospělo, stejně tak i její návrat do starých míst. Uvažuje o radikálním kroku, který by její život posunul k lepšímu. Vojta s Miloškem už zase vymysleli, jak rodičům zpestřit jejich návrat do školních lavic.

Vojta vyzkouší opravdu silný energetický drink 

Být nejlepším kamarádem Miloška Knoblocha je jako prokletí. Vždyť ten kluk vymýšlí lumpárny jako na běžicím páse. Karla s Márou o tom vědí své. Teď zatím ještě netuší, jaký podnik rozjeli tentokrát. Scénáristé Ulice chtějí prostřednictvím Vojty a Miloška upozornit na žhavé téma – na kupování energetických drinků velmi mladými lidmi, nebo dokonce i dětmi.

Vojta si na prázdninách s babičkou v kartách vydělal nějaké peníze, a tak je na popud Miloška ihned utrácí za energetický drink, který na svém kanálu propaguje sám slavný youtuber. No nekupte to! Jedná se o děsně drahý energetický drink, který obsahuje velké množství stimulantů. Ty s Vojtou pěkne zamávají. Nedovolí mu spát a třesou s jeho tělem, jako by měl zimnici. Vojtovi je jasné, že by se máma zlobila, a tak si vymýšlí, že nemůže spát, protože se bojí o babičku. Jak dojemné! Když je tak chytrý, mohl by alespoň prázdný obal od energy drinku vyhodit do popelnice na ulici. V koši jej jeho táta snadno najde.

V nouzi krade peníze

Karla má za to, že je Vojta v pubertě. Tomu se Kryštof ale jen směje. Dle něj dětem obyčejně chybí režim. Uklidňuje Karlu, že stačí počkat do pondělí a bude klid. Klid ale jen tak nebude. Vojta se totiž s Miloškem pustili do pochybného byznysu. Chtějí dětem ve škole nabízet vyzkoušení drahého energetického drinku. Dříve ale musí nějaké další energy drinky sehnat a ještě dříve na ně musí splašit peníze. Pro ty si jde Vojta bezostyšně do bundy svých rodičů. Ani neví, že je přistižen Lubošem. Ovšem Vojta a jeho aféra s energeťáky není jediné, co je trápí. Karle docházejí peníze na běžný provoz, protože jí neplatí za nájem její garsonky. Celá situace má na Kryštofa neblahý vliv. Dokonce takový, že přemýšlí, že sekne se školou.

Aby se Bára mohla koukat do budoucnosti, potřebuje někde bydlet

Ani druhé manželství s Ondřejem Báře nevyšlo. Na nějaké slepování vztahů to bohužel není, protože Ondřej už má za Báru náhradu. A ta se cítí jako kůl v plotě. Navíc se kvůli společnému domu musí s Onřejovovou známostí vídat.

Ondřej totiž vůči své stále ještě manželce nemá žádné svědomí. Místo, aby se s novou známostí scházel někde jinde, klidně si ji vodí domů. Doma se tak Bára cítí jako křen a přeje si jediné – konečně prodat společné bydlení. Jitka ji však přivede na myšlenku už na nic nečekat. Proč by měla čekat, až seriózní zájemce jejich společný dům koupí? Vždyť může bydlet v nájmu, než se celá situace vyřeší. Je to vlastně velmi dobrý nápad. Vracet se do společného bydlení a vidět, že její stále ještě manžel už žije jinak a šťastněji, není to pravé ořechové. 

Bára s Terezou možná budou bydlet spolu

A co vypadá, že se řeklo v kocovině, nakonec není vůbec špatné. Vždyť díky novému bydlení může mít Bára blíže ke své dceři Terezi, která se v Praze na otočku bude objevovat stále a stále častěji. Budou mít ložnici každá pro sebe a Tereza bude své mámě na bydlení přispívat. Jak geniální! A to všechno způsobilo jen setkání s Jitkou. Zdá se, že s návratem Báry do Ulice má o další epizody vystaráno také herečka Ilona Svobodová, která je v Ulici od začátku.

Zdroj článku:
  • Autorský text