Dnes v Ulici: Tereza si Magdě vylévá srdíčko a Luboš je přešlý z toho, že už se vrací Věrka

Dnes v Ulici: Tereza si Magdě vylévá srdíčko a Luboš je přešlý z toho, že už se vrací Věrka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žít s Věrkou pod jednou střechou je nadlidský výkon. Není divu, že Luboš podvědomě volá o pomoc. Moc si tím ale nepomůže. Čím více zdravotních potíží bude mít, tím uzší kontakt s Věrkou bude. Nervy tečou i Tereze, které David jako obvykle neodepisuje a dokonce ani nezvedá telefon. 

Lubošovi se podařilo strávit část prázdnin bez své ženy 

Kdyby Luboš věděl, že k tomu, aby s Věrkou nemusel trávit dovolenou, postačí, když bude mít malinkatou nehodu, tak by to snad udělal schválně a mnohem dříve. Samozřejmě mu nechceme nic podstrkovat. vždyť který chlap by se chtěl pomočit před svou rodinou? Ale právě to mu zařídilo vyšetření u jeho doktora a pak zbytek dnů u Karly a Kryštofa. K Věrce, která ho hlídá a komanduje, už se vracet nemusel. To nečekal a náramně si dny bez Věrky užil.

Možná by ti dva neměli tak hlubokou ponorkovou nemoc, kdyby trávili nějaký čas i odděleně. Jenže to by nejdřív musela dopustit Věrka. Pro ni je to však nepřípustné. Co kdyby se Luboš bez ní náhodou bavil? 

Karle se svěřuje, že ho Věrka neustále komanduje 

Luboš je ukázkový podpantoflák. Už dlouho se nebojí bouchnout do stolu. Pamatujete, jak v minulosti od Věrky utekl na ulici? To byl jeho první a poslední pokus o to postavit se na vlastní nohy. Pak se k Věrce vrátil s velkou parádou a dokonce ji požádal o ruku a měli další svatbu. Jak se ale říká, „když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají”. Poslední dobou to doma stojí za starou bačkoru. Luboš nemůže ani jíst, co uzná za vhodné. Každý jeho krok i myšlenku řídí Věrka. Karla to tuší, a proto se Luboše nenápadně ptá, jak to mezi sebou mají. A Luboš? Ten jí upřímně odpovídá že má Věrčina komandování už plné zuby. 

Tereza se v Praze náramně baví a svěřuje se Magdě 

Tereza už nejspíš zapomněla na to, jaké to je být mezi svými. V Praze, kam si přijela plnit své pracovní povinnosti, bydlí u Magdy a ta ji přivádí do jejího starého známého kolektivu. Tereza je mezi svou partou ve svém živlu. Jak dlouho se takhle nepobavila? Už dlouho. Její máma není jediná nešťastnice v jejich rodině. I ona řeší manželskou krizi a možná skončí jako její máma. Ve své slabé chvilce se Magdě svěřuje s tím, jak moc je její David zaneprázdněný a ona v Rakousku tak osamocená. Prostě kolem sebe nemá žádnou svou sociální bublinu. To by do Davida Kučery nikdo neřekl. 

Že by se David Kučera začal podobat na svého otce? 

Právě u Terezy a Davida by diváci nepočítali s tím, že si jeden druhého přestanou všímat. Nebo už zapomněli na to, jak trnitá cesta k jejich manželství vedla? A hlavně David se vybarvil v celé své kráse. Zatímco v Praze to byl vzorňák se vším všudy, v Rakousku odsunul Terezu na druhou kolej a věnuje se hlavně své práci a kolegům. Jestlipak se nezačíná podobat na svého otce? Pamatujete na pana Kučeru? Jeho manželka, Davidova maminka tehdy vypomáhala otci Kataríny v prádelně a jejímu muži to divné nepřišlo. Že by Terezu čekal podobný osud? 

Zdroj článku:
  • Autorský text