Dnes v Ulici: Vendula zuří, protože odkrývá katastrofy, které se v bistru děly a Máriovi se potápí sen o pohádkové svatbě pro Áju

Dnes v Ulici: Vendula zuří, protože odkrývá katastrofy, které se v bistru děly a Máriovi se potápí sen o pohádkové svatbě pro Áju
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani dvacátá sezóna se u Nyklů neponese v poklidném duchu. Konečně se schyluje k Máriově svatbě, ale na lesk a slávu to zatím moc nevypadá. Vendula zase neví, kam dříve skočit. Její dlouhá dovolená si vybírá svou daň. 

Máriovi se rozplývá sen o velké svatbě pro Áju 

Mário si ukousl příliš velké sousto. Tak moc by chtěl Áju potěšit, ale zatím to vypadá, že nesplní ani třetinu jejich představ. Nakonec to vypadá, že se do přípravy svatby bude muset zapojit celá rodina. Všechny dosud zvažované firmy kvůli financím krachly.

Mário se činí, co to dá. Půjčuje si od babičky, aby vůbec mohl něco zaplatit. Pak se navíc dozvídá, že jeho investice do Komanda Sokol nevyšla a on je bez peněz. Nejen on, ale také Jirka. Na rozdíl od něj však Jirka peníze okamžitě zpět nepotřebuje. Mário je jednoduše v háji a teď už mu nezbývá nic jiného, než Vendulu překecat, aby mu vypomohla. Kdo by před pár lety tušil, že Vendula bude svému bývalému partnerovi na svatbu dělat chlebíčky? 

Vendula si vyčítá dlouhou dovolenou 

Lumír je střelec a nejspíš aby všechno zvládl, nahodil úsměv a dobrou náladu. Ta však Vendulu spíše rozčiluje. Doteď se snažila držet a nic neříkat. Svému tátovi by měla být vděčná, že mohla s malou Eliškou strávit téměř měsíc u moře. Ale když jí do telefonu tehdy říkal, že vše klape, opravdu doufala, že vše klape. Návrat do bistra však mluví o něčem jiném. Chybí zásoby, nabídka je výrazně proškrtaná a teď se i dozvídá, že Lumír omezil provozní dobu. Tak proto má Vendula v krámku jako vymeteno. Aby se vše stíhalo, tak se bistro prostě zavřelo. Vendula nemůže Mária ani vidět. A kdyby se nekamarádila s Ájou, nejspíš by ho na hodinu vyhodila. Fláká se a věnuje se věcem, za které mu neplatí. 

Dokonce se dozvídá, že v bistru hořelo 

Prostořeký Mário tomu navíc nasadí korunu, když Vendule nechtěně vyzradí, že v bistru hořelo. Respektive stala se tam malá nehoda, kvůli které museli použít hasící přístroj a dokonce přípravnu i vymalovat. No to se Vendule jenom zdá. U moře načerpaná energie se rozplyne během prvního týdne v bistru.  A to plánovala, jak si odpočine a pak bistru dodá nový nádech. Na novinky a vylepšení jaksi nezbývá čas ani energie. 

Vendula začíná tušit, že je Mário v problémech 

Ostatně Vendulu podvědomě netíží pouze bistro. Tuší, že s přípravami na Ájinu svatbu je něco špatně. Mário je ve stresu a nemá prakticky co dát na slavnostní tabuli. A jak se na tu svatbu těšila! Doufala, že na ni přijdou jako hosté. A ona opět bude v přípravně a ve stresu, zda-li je všechno v pořádku. Měsíční dovolená za tátovy peníze si holt vybírá svou daň. Zapomínat by však neměla  na vděčnost za výrazné zlepšení Eliščina stavu.  Alespoň za něco tento chaos stál. 

Zdroje článku: