Dnes v Ulici: Vanda ukradne peníze Haně z peněženky a Evžen s Hanou zavzpomínají na společnou minulost

Dnes v Ulici: Vanda ukradne peníze Haně z peněženky a Evžen s Hanou zavzpomínají na společnou minulost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Říká se, že příležitost dělá zloděje, a tak se stane, že z Vandy je nejen gamblerka, nýbrž i sprostá zlodějka. Příležitost k vážnému rozhovoru si nenechají ujít Evžen s Hanou, kteří společně zavzpomínají na staré časy.

Vzájemné odpuštění pročistí vzduch

Když se Hana v Ulici objevila, spousta diváků čekala na to, že se Evžen vybarví v těch nejhorších barvách. Prvotní scény tomu nasvědčovaly. Hana taková ale nebyla. Ačkoliv ji Evžen v minulosti velmi trápil svým sklonem k alkoholu, ona k němu také nebyla čestná. Vždyť ho podrazila a ukradla polovinu penzionu. Teď však hodlá věci narovnat. Chce, aby po ní Evžen něco zdědil, a proto si nemůže dovolit luxusní pečovatelský dům. O tom ale Evžen nechce ani slyšet. Hana mu nic nedluží. Přiznává, že jejich vztah kazil svým přístupem. Vždyť Hana ho milovala. Kde by ti dva mohli být, kdyby se mezi nimi neobjevil démon alkohol? Nejspíš by ve svém penzionu zestárli a Evžen by teď o Hanu pečoval jako o svou manželku s Parkinsonovou chorobou.

Hana se snaží o to, aby si urovnala svůj život

Hana se pořád snaží být více méně samostatná. Na přišroubování madel k vaně tudíž nevyužívá Evžena, pro kterého by to nebyl problém, ale volá řemeslníka. Uznává však, že takhle už dlouho fungovat nemůže. Vždyť jí síly ubývají. Ani koupě bytu už se neuskuteční. Místo toho půjde do domova s pečovatelskou službou. Ale není to tam tak strašné. Takhle alespoň bude moci důstojně dojít ke svému poslednímu dni.

Vanda pokračuje v nebezpečném sázení po internetu

Z Vandy se vyklubala profesionání gamblerka, která se však pohybuje spíše v červených číslech. Kde je to její vysněné bohatství? Proč hvězdy nestojí při ní? Ani víkend s Luďkem, kdy nechala telefon doma, nepomohl. Vždyť je pořád v mínusu. Peníze musí vrátit, jinak jí začnou naskakovat úroky. Když se navíc Luděk dozví, že si založila další účet, bude vzteky bez sebe. K hraní využívá místa, kde ji nikdo neruší, například kavárnu. Ale pořád se nedaří a Vanda už je zoufalá. Hodně brzo zapomněla, proč pracovala v Rakousku a jak málem nadobro přišla o Ludího.

Nic netušící bohatá Hana je pro Vandu velkým pokušením

Vanda, která se nepoučila, potřebuje narazit o dost tvrději. Taková Hana jí do cesty nevstoupila jen tak. Je tady proto, aby se od ní Vanda něco naučila. Například to, že jsou v životě mnohem větší problémy. Možná to, že by měla svůj život přijímat s větší pokorou a živit se tak jako ostatní, tedy prací. Vždyť už tak se má výsostně. Luděk se o ni stará jako o princeznu. Ale Vanda si nedá říct. Penězi oplývající Hanin účet je pro ni velkým pokušením. Na kartu si sáhnout nedovolí. Když však v peněžence vidí volné tisícovky, neodolá a sprostě je Haně ukrade. Je to další hranice, kterou neměla překračovat.

Zdroj článku:
  • Autorský text