Dnes v Ulici: Lumír hodlá strávit prázdniny v bistru a Kateřina je tomu ráda

Dnes v Ulici: Lumír hodlá strávit prázdniny v bistru a Kateřina je tomu ráda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vše zlé je pro něco dobré. Kateřina si může oddechnout, protože Lumírův plán odjet na třítýdenní dovolenou s nemocí Elišky padá. Samozřejmě by Elišce přála zdraví. Teď je však nejvíce ze všeho potřeba pomoct Vendule s bistrem.

Vendula nemusí bistro hned zavírat

S Eliškou je to špatné. Potřebuje větší Vendulinu péči, a hlavně pobyt na čerstvém vzduchu. To se ale neslučuje s každodenní prací v bistru. Bistro holt bude muset obětovat. Nemůže být zároveň v bistru a zároveň u Elišky. A že by bistro řídila na dálku? No to nejspíš nepůjde. Sama v něm zastala hodně práce a její častá přítomnost jí v tom pomáhala. Naštěstí se nemusí rozhodovat hned. Bistro rozhodně nemusí ze dne na den zavřít. Vždyť má kolem sebe řadu ochotných lidí, kteří jí chtějí pomoct. V bistru už se za pultem vystřídal kdekdo, dokonce i Martina s Jirkou!

Lumíra trápí výčitky svědomí

Lumír situaci s Eliškou nenese úplně dobře. Je štěstí, že má vedle sebe Kateřinu, která je pozitivní a má životní nadhled. Ten Lumírovi zkrátka chybí. Když se ocitá v úzkých, přichází se zbrklými řešeními. A ta nejsou dobrá pro nikoho. Teď ale vážně hluboce přemýšlel a chce nějak odčinit to, že s Vendulou nebyl, když byla malá. Chce Vendule zaplatit čas, který bude moci kvalitně strávit se svou nemocnou dcerou. Rozhodne se pro velký krok, který ale ovlivní i zbytek jeho rodiny.

Mário se rozhodne pro svatbu v Praze

Častější Jirkova přítomnost v bistru má blahodárné účinky na Mária. Ten zvažuje všechna pro a proti svatby v Sokolově. Pravdou je, že taková svatba v Praze by nemusela být k zahození. Ája ze Sokolova také nebyla dvakrát nadšená. A kdo jiný by je měl oddávat než jejich společný kamarád Jirka? O takového oddávajícího přijít opravdu nechce. Koneckonců jeho kluci ze skupiny mohou přijet do Prahy. To bude mít Ája radost, až je všechny pozná!

Kateřina si může oddechnout, protože třítýdenní dovolená se konat nebude

Když se Lumír pro něco rozhodne, je velmi těžké mu to vymluvit. Kateřina to moc dobře zná. Naštěstí ona ovládá ty nejlepší zbraně. Ví, kde ustoupit a kde si tvrdě stát za svým. Ve většině případů Lumír nakonec sám vyměkne. Teď naposledy přišel s bláznivým nápadem odjet s obytňákem na třítýdenní dovolenou. Což o to, opravdu by to bylo velké dobrodružství. V případě Kateřiny by však bylo vykoupeno velkým stresem a starostmi, jak na tom je její hospoda. Na tak dlouho svůj podnik ještě nikdy neopustila. Naštěstí se tyhle obavy rozplynuly samy, aniž by musela Lumírovi něco vymlouvat. Lumír chce podpořit Vendulu a ona ho v tom plně podporuje. Je lepší, aby šly peníze na dobrou věc, než aby musela být tři týdny mimo všechno dění. Takovou podporu Vendula nečekala a je svému tátovi nesmírně vděčná.

Zdroj článku:
  • Autorský text