Dnes v Ulici: Irena už pro Magdu nemá ani špetku pochopení

Dnes v Ulici: Irena už pro Magdu nemá ani špetku pochopení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Takové to bývaly kamarádky. Teď ale Irena pro Magdu nemá ani špetku pochopení. Přitom Magda už procitla a snaží se Irenu před lstivou Soňou chránit. Ta si však stojí za tím, že to není potřeba. No jen aby se nedivila, když bude sesazena z ředitelského křesla.

Magda si nemůže pomoct a zkouší heknout Irenin počítač

Když Magda s někým kamarádí, je to vždy až za hrob. K přátelství s Irenou se dostala přes počáteční nevraživost, pamatujete? Tehdy mezi dvěmi ženami stál Prokop. Teď už obě ví, že Prokop za žádnou šarvátku nestojí, protože pro vztah jednoduše není. Teď ale mezi nimi stojí Soňa, a ta je těžkým kalibrem. Magda ji odhalila. Dovtípila se, že Ireniny chyby jsou ve skutečnosti Soninou sabotáží. Ale jak to dokázat? Pro začátek může zjistit, jak těžké je dostat se do Irenina počítače. A ono to vůbec není těžké. Irena ho má prakticky volně přístupný. No pak se nemůže divit, že jí v něm Soňa řádí. Když se pak Magda musí přiznat, že v jejím počítači teď byla i ona, Irena se strašně rozčílí. Magdu má za bláznivou žárlivku.

Otík je z toho v rozpacích, za to může Irena Magdu i vyhodit

Otík je v rozpacích z toho, že Irena Magdu nachytala. Vždyť je to porušení pracovní kázně. Za to ji může Irena klidně vyhodit. A když ne vyhodit, určitě jí uloží nějaký trest. Kam dala Magda rozum? Magda si ale nemyslí, že by ji Irena jen tak vyhodila. Vždyť doteď byly nejlepšími kamarádkami. Navzájem si pomáhaly. Situace teď, to jsou jen dočasné bouřkové mraky. Irena určitě prozře a pochopí, že to s ní Magda myslela dobře... anebo také ne.

Irena Magdě navrhuje odchod ze školy

Jenže Irena už není tou ženou, kterou Magda znávala. Časový pres a únava si vyžádaly svou daň. Irena se rozhodla být ostražitější a mít ostřejší lokty. A ty se teď rozhodla použít na Magdu. Varuje ji, aby se už podobná situace neopakoavala. Potom jí doporučila změnu školy. Tak s tímhle Magda rozhodně nepočítala a bere to jako podpásovku. Přece jen Soňa Magdu ze školy vyštípe, a to přes Irenu.

Irena probírá Magdu před Soňou a Prokopem

A aby toho nebylo málo, namaže si Irena Magdu na chleba znovu, a to přímo před Soňou a Prokopem. Na rovinu se jich ptá, jestli se Magda v poslední době nechová divně. A zatímco Prokop říká, že je Magda v pohodě, Soňa využije situace a do Magdy si rýpne. To má za to, že s ní nechtěla spolupracovat. Však ony ty roupy Magdu přejdou. Propříště si rozmyslí, s kým má tahat za jeden provaz. Prokop to těžce nese. Že by Magda nebyla v pohodě? On je, tak proč není ona? Vážně s ní neměl spát. Byla to hloupost. Když s Magdou mluví ve dveřích, tak vypadá v pohodě. Nebo se přetvařuje? On jako chlap to nemá šanci poznat.

Zdroj článku:
  • Autorský text