Dnes v Ulici: Svatba je dnes tématem číslo jedna. Zatímco Gábina finišuje poslední přípravy, Vilma řeší předmanželskou smlouvu

Dnes v Ulici: Svatba je dnes tématem číslo jedna. Zatímco Gábina finišuje poslední přípravy, Vilma řeší předmanželskou smlouvu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V dnešní Ulici možná zaslechnete znít svatební zvony. Ne proto, že by už nastal den D a Gábina s Jirkou si řekli své ano. Svatba se však řeší horem dolem, a to nejen u Gábiny. Předmanželskou smlouvu má v hlavě také Vilma, která v Čerčanech nechce vypadat jako zlatokopka.

Vilma má strach o Vildu

Vilma prožívá bezesnou noc a bojí se o svého skoromanžela. Aby tak ovdověla dřív, než Vildovi řekne své ano! Copak musí být vždy ona ta, která prežije svého muže? Lumír už tyhle povídačky nechce dál poslouchat. Svou matku uklidňuje, že se Vilda určitě uzdraví. A je to tak. Vildu nepotkal žádný infarkt, trpí jen nedostatkem draslíku. V poslední době totiž začal cvičit, aby byl pro Vilmu v kondici. Větší fyzická zátěž se projevila zrovna takhle. Vilma je ráda, že má Vildu doma, ačkoliv nesouhlasí s tím, že přijel tramvají. Vždyť mu říkala, že pro něj s Lumírem určitě zajedou. A tak Vilda, teď už plně zdráv, před Vilmu znovu pokleká. Tentokrát bez prstýnku, který nechal v Čerčanech. Dnes mu Vilma říká své ano. Trvá však na předmanželské smlouvě.

Obává se, že bude v Čerčanech vypadat jako zlatokopka

Aktuálním Vilminým strachem je fakt, že bude v Čerčanech před sousedy vypadat jako zlatokopka. Lumír ani Kateřina si to nemyslí, ale aby ji uklidnili, nabízí řešení v podobě předmanželské smlouvy. Tu když podepíše, bude z obliga. S tím však Vilda nesouhlasí. Vilmu si nebere kvůli penězům, ale z lásky. Kdyby náhodou umřel dříve než ona, rád jí svůj majetek přenechá. Nebo ho má radši odkázat Karlíkovi nebo státu? Nakonec se ti dva domluví a Lumír má z toho obrovskou radost. Donedávna velký odpůrce Vildy ho snad teď vidí jako blízkého rodinného přítele. A tato událost přinesla ještě něco: tykání s Kateřinou. Zdá se, že si Vilma s Kateřinou po všech těch peripetiích skutečně sedly.

Milena chce být Gábině nablízku, ta ji ale krutě nepozve ani na rozlučku se svobodou

Do svatby Gábiny a Jirky už zbývají pouze dva týdny, a proto je Milena jako na trní. Má pocit, že musí mít všechno pod kontrolou. Po pravdě však svým diářem a propiskou Gábinu spíše rozčiluje. Vše je podle ní zařízené, a co není, to se zařídí. Gábina má jediný úkol, a to je dostavit se na obřad včas. Tohle mileráda splní. Je ráda, že může mít na svatbě alespoň své rodiče. Na rozlučku se svobodou však její máma nesmí. Respektive byl to Milenin nápad, ale Gábinu ani nenapadne svou mámu pozvat. Ta je z toho rozhozená a svou špatnou náladu si vylévá u Radka. Ten Milenu částečně chápe. Větší starosti má však s vymýšlením vhodného daru. Musí soudce nějak přebít.

Jirka nehodlá tátovi dál ustupovat

A když už je řeč o soudci, u něj se stále neví, jestli na svatbu dorazí, nebo ne. Jirka nehodlá ustupovat. Otcova nabídka náhradní dělohy coby svatebního daru ho naprosto znechutila. Gábina to tak hrozně nevidí a doufá, že mu Jirka alespoň odpoví na SMSku.

Zdroj článku:
  • Autorský text