Dnes v Ulici: Vítek si vyřizuje účty s Kaštanem a Magdu napadne, že všechny Ireniny omyly může mít na svědomí Soňa

Dnes v Ulici: Vítek si vyřizuje účty s Kaštanem a Magdu napadne, že všechny Ireniny omyly může mít na svědomí Soňa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnešní Ulice se ponese v duchu uvádění nedorozumění na pravou míru. Vítek s Ivou se dovtípí, že všechny dosavadní blahodary má na svědomí Kaštan. Magdu také něco trkne, když vidí Soňu odcházet z Ireniny ředitelny. 

Soňa se směje tomu, že Irena se cítí být ředitelkou v sedle 

Když Soňa přeje Prokopovi k narozeninám a předává mu balíček speciální kávy, ještě netuší, že z jeho úst uslyší vtip dne. Z pohledu Prokopa jde ale spíše o konstatování. Prohlašuje, že je Irena zase v sedle. Alespoň ona to o sobě tvrdí. To se Soně, které se dosavadní chaos hodil do krámu, nelíbí. Že by to myslela vážně? Ale kdeže!

Irena pořád nestíhá, jen už ostatním nedává nahlížet pod pokličku. Ale na svázání papírů je jí Soňa dobrá. Ta vůbec nechápe, že to Irena myslí vážně. Nemají na tohle sekretářku? Aha, ta už odešla. Ale Soně přece práce navíc nevadí, ne? A co kdyby přece jen Irena byla na dobré cestě uchopit ředitelské povinnosti pevně do svých rukou? No tak tohle nedopustí. Soňa zasedá k počítači, aby zaměnila jména v Irenině harmonogramu. Ta se bude divit! 

Magda sleduje, jak se Soňa krade z ředitelny 

Jenže to ještě netuší, že ji při odchodu z ředitelny načapá Magda. Soňa potěšená svým nápadem tak bude mít co dělat s dalším protivníkem. Zdálo se, že přetáhla Magdu na svou stranu. I hodná a naivní Magda si to myslela. Potom ji ale Otík s Eddiem vyvedli z omylu. Proč by se Soňa měnila? Proč by najednou byla za hodnou? Proč tedy po Magdě tak jela? Jestli v tom nebude bouda. A ona v tom bouda je. Magdě začíná docházet, že chyby, kterých se údajně dopustila Irena, má na triku Soňa. To je ale potvora! 

Vítek naběhne na Kaštana 

Kaštan toho ví hodně, protože z lidí umí vytáhnout informace. Pak ale také neví, co je držet jazyk za zuby. Všude kudy chodí roztrubuje, že jsou Klímovi na mizině. A když je někdo na mizině, tomu se rádo pomůže, že? Najednou se u Klímů hromadí milodary od sousedů. Peškovými amury to začalo a masem zdarma od Venduly to končilo. Teď už ale ví, proč jsou na ně všichni tak hodní. Může za to Kaštan. Zjištěná pravda je rozhodně netěší. Právě naopak je jim celá situace trapná. A protože je Vítek mužem činu, ihned na Kaštana nabíhá, aby mu vysvětlil, že takhle určitě ne. 

Vítek s Ivou přijmou Kaštanovu omluvu 

Za tyto nehorázné pomluvy by se mohli Iva s Vítkem vážně urazit a s Kaštanem nějakou dobu i nemluvit. Ale oni takoví nejsou. Když pak Kaštana nachází u svého prahu s kytící a upřímnou touhou omluvit se, nedá jim to a usmíří se. Koneckonců budou ho ještě potřebovat. Bude přece dělat dohled nad Michalem a Žofkou na chatě, kterou jim nabídl. 

Zdroj článku:
  • Autorský text