3:10 Vlak do Yumy: Nestává se často, aby remake překonal původní film, ale Russell Crowe a Christian Bale si skvěle sedli

3:10 Vlak do Yumy: Nestává se často, aby remake překonal původní film, ale Russell Crowe a Christian Bale si skvěle sedli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh o nebezpečném pistolníkovi a zoufalém farmáři rozhodně ostudu klasickým westernům nedělá, přestože jde místy spíše o akční film. Bale a Crowe jsou ve svých rolích hodně přesvědčiví a jejich chemii na obrazovce je třeba vidět.

Stejné je to i s obsazením ve vedlejších rolích, které je velkolepé. Každý herec drží krok s ostatními hvězdami filmu bez ohledu na to, jak malý prostor v příběhu dostal. Převyprávění starého westernu z roku 1957 sleduje farmáře Dana (Christian Bale), který přijme ze zoufalství nabídku od mužů zákona, aby doprovodil otrlého zločince (Russell Crowe) přes poušť na vlak. Lotr má být následně oběšený. Nebezpečný psanec Ben Wade má celý gang krvežíznivých přátel podobného ražení, kteří jsou odhodlaní za něj položit život, když bude třeba. Ale musí se pokusit ho osvobodit.

Dan je zavalený zdravotními, finančními a rodinnými problémy a nevidí jinou možnost, než se pokusit dokončit toto téměř beznadějné poslání, i když to znamená ohrozit svůj vlastní život a nakonec i život vlastního syna. Nakonec, Ben Wade se svou bandou zločinců přepadl poštovní dostavník a bez milosti postřílel všechny členy doprovodu. Slušný člověk přece musí pomáhat udělat svět bezpečnějším.

Navíc, rančer Dan Evans má dluh a už pochopil, že pokud se nestane zázrak, nebude schopný ho splatit. Za dvě stovky dolarů tak kývl na nabídku stát se dobrovolným členem doprovodu.

Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport vězně do cílové stanice stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10…

Tento film diváky nalákal na velmi slibnou výpravu, nádhernou kinematografii a popularitu Russella Crowea. Divák musel celou dobu přemýšlet, zda je Wade amorální psychopat, nebo bandita se zlatým srdcem, který byl ke zločinu dohnán špatnými událostmi. Naopak u farmáře mají diváci hned jasno a považují ho za sympatického muže, který chce, aby svět fungoval podle pravidel, přestože sám také vidí, že i dobrým lidem se stávají špatné věci.

Film debutoval ve Spojených státech a Kanadě 7. září 2007 ve 2 652 kinech. Za úvodní víkend vydělal 14 milionů dolarů a umístil se na 1. místě v pokladnách amerických a kanadských kin.

Ve vysílání 18. srpna na ČT2 večer.

Zdroje článku: