V roce 1972 se návštěvníci kin vydali se známou rodinkou do Špindlu s filmem Homolka a Tobolka

V roce 1972 se návštěvníci kin vydali se známou rodinkou do Špindlu s filmem Homolka a Tobolka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do kin vtrhla opět jako „divoká voda“ povedená rodinka Homolkových. Tuto rodinu buď lidé z duše nenáviděli, nebo si rádi zašli na další porci svérázného humoru režiséra Jaroslava Papouška. Špindlerův Mlýn byl nejznámějším lyžařským centrem, a tak volba na pobyt na horách byla v rodině jasná.

Všichni členové rodinného klanu si slíbili, že na sebe budou hodní a budou se o sebe starat. Jak už to ale v této rodině bývá, bez zmatku, řevu a slz se to neobejde. A situaci jim neusnadní ani nový kulturní referent v zotavovně Radost, který se má starat o zábavu ubytovaných hostů. Vše zkomplikuje výměna pokojů a rodinná pohoda je v nedohlednu.

Stejně jako v předchozích filmech si syny zahráli Matěj a Petr Formanovi, synové známého režiséra Miloše Formana a Věry Křesadlové.

Dnešní šedesátníci Petr a Matěj se mohou pochlubit dlouhou uměleckou kariérou, která začala právě v dětství v rodině Homolkových. Nebyla to jejich první zkušenost před kamerou. Premiéru si užili v krimi komedii Zločin v dívčí škole, když jim bylo něco přes rok.

Přestože jeden vystudoval loutkářství na DAMU a druhý se věnoval filmové a televizní grafice na uměleckoprůmyslové škole, po čase se opět sešli, aby v roce 1984 založili spolu s Milanem Formanem svůj divadelní soubor Forman a Herodes. Ten vystřídal další záměr. V roce 1991 vzniklo Divadlo bratří Formanů, které se zaměřilo na scénické adaptace české zpěvohry.

Oba bratři se také objevovali ve filmech. Matěj se objevil třeba ve filmu Akumulátor 1 nebo v krimi komedii Mazaný Filip. Petr Forman je před kamerou aktivnější, protože Martin se věnuje především ilustrátorské práci. Petra si diváci určitě vybaví jako rybáře v komedii U mě dobrý. Ve stejném období si zahrál i ve filmech Rodinka nebo Probudím se včera. Jan Hřebejk ho obsadil do filmu Horem pádem a sympatického hokejistu předvedl v seriálu Poslední sezóna. Nedávno ho diváci mohli vidět v minisérii Král Šumavy: Fantom temného kraje.

Jako dvojčata spolu mají stále zvláštní pevné pouto. Dokonce spolu vlastní jeden byt, jak se svěřil v jednom rozhovoru Petr. Od porodnice (23. 8. 1964) jsou spolu v hodně úzkém kontaktu. Jsou však oba hodně aktivní, takže se někdy doma ani nepotkají. Sedávali vedle sebe na základní škole v jedné lavici a potom i na gymnáziu. Studium na vysoké škole je sice rozdělilo, ale potkávali se na divadelních poutích. Časem si však začali lézt trochu na nervy a jedno nedorozumění střídalo druhé, což jim bylo líto.

Teprve po smrti otce jim došlo, že by ho to hodně mrzelo, kdyby viděl, jak se odcizují, a snaží se napjatým vztahům vyhýbat.

Komedie je v nabídce Voyo a prima+.

Zdroje článku: