Petra Jungmanová a Vladimír Dlouhý se poznali před kamerou během natáčení detektivky Den, kdy nevyšlo slunce

Petra Jungmanová a Vladimír Dlouhý se poznali před kamerou během natáčení detektivky Den, kdy nevyšlo slunce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vladimír Dlouhý není jediným hercem, který zemřel předčasně (52 let). Ve filmu si zahrála také Zuzana Dřízhalová ženu, která spáchala sebevraždu. Role mladé Jany byla posledním filmovým projektem této mladé herečky. Potom už se objevila jen v několika seriálech a ve věku 36 let podlehla rakovině.

Petra Jungmanová si ve filmu zahrála sestru mladé ženy, která spáchala sebevraždu. Vladimír Dlouhý byl policistou, který vyšetřoval vraždu, a ve vyšetřování narazil na zajímavou stopu, která ho přivedla k postavě, s jejíž představitelkou nakonec spojil svůj život.

Petra Jungmanová
Petra Jungmanová | Zdroj: © Česká televize

Herečka Petra Jungmanová vzpomíná na natáčení moc ráda. Byla to její první velká zkušenost v televizním projektu. Dříve už o několik rolí usilovala, ale nikdy to nevyšlo a na kamerových zkouškách se hodně styděla. Režisérka Němcová si ji vybrala proto, že přišla v nedávné době o sestru, která se zabila při letu s motorovým rogalem, a tak předpokládala, že své pocity dokáže dát i do této postavy.

S Vladimírem Dlouhým se před natáčením neznala, ale doslechla se, že se o něm říká, že umí být nepříjemný a nezkušení herci se ho trochu báli. A tak se mladá Jungmanová, které se její kolega líbil, rozhodla, že si za ním zajde pro radu, jak se k roli postavit, čímž se vyhne nějakým nepříjemnostem během natáčení. Asi zvolila dobrý postup, protože nejenže byl vstřícný a příjemný během natáčení, ale jejich cesty se spojily i v jejich osobním životě.

Nebylo to však lehké soužití. Vladimír Dlouhý měl v mládí velké potíže způsobené žaludečními vředy. Když se bolesti po dvanácti letech znovu ozvaly, Dlouhý to přičítal zase vředům. Teprve druhé kolo všemožných vyšetření po kolapsu v roce 2009 odhalilo příčinu a bylo zle.

Vladimír Dlouhý měl navíc v té době velice blízko k alkoholu, kterým zřejmě potlačoval strach z budoucnosti, a tak pobyty v nemocnici pro něj byly neúnosné. Rozhodl se užít si vyměřený čas po svém a ani manželka nedokázala jeho přístup k řešení problému nijak ovlivnit. Věděla, že si stejně vše udělá po svém. Ani dvojčata, kterým nebyly ještě ani čtyři roky, ho nijak nemotivovala k tomu, aby zkusil s nemocí zabojovat a svůj odchod oddálit.

Den, kdy nevyšlo slunce

Diváka čeká vražda a následně se do děje zamotá i zdánlivě nesouvisející sebevražda, která zatím nedávala smysl. Retrospektivně se souvislosti dozvídá i divák a v ději se zvyšuje napětí. Vyšetřování vraždy a sebevraždy dvou lidí vyšetřuje zkušený policista Pavel Vondra, který se setkává s Janou, sestrou sebevražedkyně. Ta ale nevěří, že by si sestra jen z rozmaru rozhodla sáhnout na život, a chce událost objasnit.

Film je ve vysílání 16. července na ČT večer.

Zdroje článku: