První rána (1996): Mrkněte se na film s Jackie Chanem. Jak se při natáčení zranil? A jak drsnou školu absolvoval?

První rána (1996): Mrkněte se  na film s Jackie Chanem. Jak se při natáčení zranil? A jak drsnou školu absolvoval?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Koprodukční akční dobrodružná komedie USA a Hongkongu představuje honkongského policistu Jackieho, který má za úkol sledovat podezřelou krásku z Ruska. Jackie v něm ukazuje naplno svůj herecký talent. Tento film si dokonale vychutnáte.

Pohodová služba. Nebo ne?

Policista Jackie dostane za úkol sledovat podezřelou ženu, která je na cestě do Ruska. Zdá se to jako pohodový úkol, Nataša neprovádí nic podezřelého. Vše se však změní ve chvíli, kdy se potká se svým milencem Tsuiem. Ten totiž ilegálně obchoduje se zbraněmi. Následuje nebezpečné dobrodružství napříč zeměmi i kontinenty. Nechybí to, co diváci zbožňují. Hodně ran pěstí, žebříkem, stolem nebo třeba koštětem. Objeví se i žralok na scéně? Nechte se překvapit!

Bolístka při natáčení

Jackie Chan rozhodně nepatří mezi ořezávátka, a nějaká ta modřinka jej rozhodně nezastaví. Podobně tomu bylo i v případě natáčení tohoto snímku, kdy si při natáčení jedné z akčních scén dokonce rozrazil rty. Natáčení bylo na chvíli přerušeno, ale zanedlouho se mohlo pokračovat.

Jackie absolvoval náročnou školu

Jackie Chan se narodil v Hongkongu, ale už v jeho šesti letech se rodina přestěhovala do Austrálie, kde jeho otec pracoval jako kuchař na americkém konzulátu. Této země si však dlouho neužil, protože jej již ve věku sedmi let poslali do Číny. Tam jej zapsali na slavnou internátní školu pro budoucí herce pekingské opery.

Učil se tanci, zpěvu, herectví a umění, ale také akrobacii a bojovému umění. Výuka na této škole probíhala od brzkých ranních hodin až do pozdního večera. Pro svůj talent a píli se Jackie brzy dostal mezi 7 nejtalentovanějších studentů. Už ve věku 8 let se tedy mohl zúčastnit svého prvního filmového natáčení.

Jak se vám tento film líbil?