Nebezpečné hry (1998): Vnady Denise Richards se staly předmětem právního sporu

Nebezpečné hry (1998): Vnady Denise Richards se staly předmětem právního sporu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dějová zápletka dramatu Nebezpečné hry z roku 1998 byla trochu přitažená za vlasy, ale všichni jsme se hrnuli do kin v předtuše žhavých scén s vnadnými hvězdami. Denise Richards a Neve Campbell se před kamerou dokonce políbily, do odvážnější akce se však ani jedné z nich nechtělo. 

Režisér John McNaughton dlouho přemítal nad tím, do jaké míry může svůdné herečky na plátně odhalit, aniž by se snímek stal mládeži nepřístupným. Neve Campbell mu hned po přečtení scénáře na rovinu řekla, že ve filmu bude hrát jen pod podmínkou, že se nebude muset svlékat. Její kolegyně Denise Richards tak nekompromisní nebyla, ale celou věc pro jistotu zkonzultovala se svým právníkem. 

V případě Richards šlo zejména o to, zda ve filmu budou moci na diváky vykouknout její ňadra. Filmoví tvůrci kvůli tomu pořádali hned několik zvláštních zasedání, kde otázku hereččina poprsí sáhodlouze řešili. Po dlouhé korespondenci mezi producenty a právním poradcem krásné herečky dospěli k rozhodnutí, že nafilmují jen jedno ňadro. Ve snímku nicméně nakonec vidíme obě. 

Neve Campbell své vnady uhájila, ale zato se odvážila otevřeně promluvit o své zkušenosti s lesbickým polibkem. Při natáčení filmu Nebezpečné hry to prý bylo poprvé v jejím životě, co se líbala s dívkou.

"Byla to legrace," napsala ve svých memoárech, "prostě jsme do toho šly a natočily jsme to. Abych ale řekla pravdu, vypily jsme předtím spolu několik koktejlů a lahev vína, jinak bychom to asi nezvládly."