Milionář z chatrče (2008): Indický herec Irrfan Khan odešel do hereckého nebe. V jakých filmech jste ho měli nejraději?

Milionář z chatrče (2008): Indický herec Irrfan Khan odešel do hereckého nebe. V jakých filmech jste ho měli nejraději?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Smutné zprávy bohužel přišly z blízkého okruhu herce Irrfana Khana, který podlehl infekci tlustého střeva a rakovině. V jakých bollywoodských trhácích jste jej mohli zaznamenat, a jaké ceny si odnese do hereckého nebe?

Režisér Milionáře z chatrče jej označil za velmi důležitou součást filmu

Irrfan se narodil do muslimské rodiny v jednom z indických států v roce 1967. Od konce 80. let se začal objevovat v indických seriálech a filmech, kterých natočil nespočet. Do světových dějin kinematografie se zapsal rolí ve snímku Milionář z chatrče.

Režisér tohoto úspěšného snímku, Danny Boyle, pro BBC Asian Network uvedl, že jeho role nebyla podle scénáře významná, ale „Irrfan dokázal diváky filmem provést s důstojností, grácií, šarmem, inteligencí a klidem.“ To podle režiséra sehrálo důležitou roli v celkové skládačce filmového úspěchu tohoto kasovního trháku.

Herec, který dobyl Bollywood

Indické publikum momentálně prožívá výraznou kulturní ztrátu, jelikož zesnulému herci nebylo ani 54 let. Celý svět si jej bude navždy pamatovat i z rolí ve filmech The Amazing Spider-Man, Pí a jeho život, nebo Jurský svět.

Irrfan si do hereckého nebe vezme nespočet ocenění za své herecké výkony, a to především za filmy indické produkce.