Kill Bill (2003): Uma Thurman se při natáčení málem zabila, Tarantino neuznal chybu

Kill Bill (2003): Uma Thurman se při natáčení málem zabila, Tarantino neuznal chybu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z Tarantinových filmů bývají fanoušci na větvi a Kill Bill patří k těm kultovním. Co si ale o režisérovi myslí herečka Uma Thurman? Dodnes má potíže o něm mluvit v pozitivním duchu.

Uma Thurman zanevřela na Quentina Tarantina poté, co ji při natáčení Kill Bill donutil řídit auto ve špatném technickém stavu. "Přišel za mnou a nechtěl slyšet ne, jako každý režisér," vyprávěla hvězda. "Byl vzteklý, protože jsem je zdržovala. Ale já jsem se opravdu bála." 

Tarantino herečce tvrdil, že je vůz v pořádku a pojede v něm po rovné silnici. "Musíš to rozjet na 40 mil v hodině, aby ti pěkně vlály vlasy," připomněl. 

Jenže ona "silnice" nebyla asfaltová ani rovná. Šlo o písečnou cestu plnou hrbolků a zatáček.

"To auto samo o sobě připomínalo krabici smrti, sedadlo se viklalo," vzpomínala Uma Thurman, jejíž strach se ukázal být oprávněným. Při divoké jízdě narazila do stromu, utrpěla otřes mozku a poranila si kolena. 

"Když jsem se vrátila z nemocnice, s Tarantinem jsme se strašně pohádali. Křičela jsem na něj, že mě chtěl zabít. Místo aby uznal chybu, vynutil si, že nehoda bude přísně utajena," vysvětlila Thurman. 

Záběry nehody byly odtajněny teprve po patnácti letech. A teprve tehdy se režisér herečce omluvil - ovšem jen pod nátlakem kampaně, kterou v této záležitosti několik let vedla.