Videa a fotogalerie k filmu Hanebný Pancharti (2009): Esesák Christoph Waltz dostal neuvěřitelných 28 ocenění

Videa a fotogalerie k filmu Hanebný Pancharti (2009): Esesák Christoph Waltz dostal neuvěřitelných 28 ocenění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film Quentina Tarantina Hanebný Pancharti vešel do dějin kinematografie i díky briliantnímu hereckému výkonu do té doby neznámého Christopha Waltze. Pro něj představovala v 52 letech role nechutného esesáka první velkou hereckou příležitost v Hollywoodu.

Režisér se několikrát v rozhovorech vyjádřil, že téměř vzdali realizaci tohoto velkofilmu. Mohl za to fakt, že i po mnoha komparzech stále nenacházeli přesnou podobu herce, který by ztvárnil postavu nelítostného Hanse Landy. Dlouhé hledání se však vyplatilo!

Christoph Waltz

Vídeňský rodák a herec, kterého rakouské publikum zná především z televizních inscenací, nebo z divadel v Curychu a Vídni, byl tou nejlepší volbou.

Ve svých 52 letech tak dostal jedinečnou možnost vyzkoušet si hrát s velkou hollywoodskou produkcí, šéfa mu přitom dělal jeden z nejslavnějších režisérů současnosti. Waltz mistrně ztvárnil nechutného esesáka, a vynikající herecký výkon byl ještě umocněn dlouhými záběry a propracovanou psychologií jeho postavy.

Ocenění

Úspěch prostě musel přijít. Celkově tento herec z Rakouska za roli dostal neuvěřitelných 28 ocenění! Na filmovém festivalu v Cannes obdržel cenu pro nejlepšího herce, a dokonale si vychutnal svůj triumf při udílení nejprestižnějších cen ve filmovém průmyslu: získal cenu BAFTA, SAG, Zlatý Glóbus i Oscara.

Od té doby jeho hvězda stoupá dál. Objeví se i v bondovce Není čas zemřít, a v příštím roce jej čeká premiéra Pinocchia, kde namluvil jednu z postav.

Waltz je znám i pro svůj skvělý smysl pro humor. Před časem se například objevil v The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, kde si pro Jimmyho připravil kvíz z německých slov. Samozřejmě si vybral ta dlouhá, a byla z toho pořádná zábava. Jimmy tak například neuhodnul, že „Sitzpinkler“ je muž, který močí v sedě.

A jak se film líbil vám?