Chata v horách (2012): Místo romantiky v horách zběsilý boj o život

Chata v horách (2012): Místo romantiky v horách zběsilý boj o život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mysteriózní thriller Chata v horách nastiňuje situaci, jak by to vypadalo, kdyby se technologické vychytávky a boj o holý život objevily i v zdánlivě nedotčené přírodě.

Krásné hory a nedotčená příroda?

Děj se odehrává ve zdánlivě nedotčené přírodě, kam se vydá parta mladých lidí. Rozhodnou se přespat v nenápadné chatě, a chtějí si naplno užít chvíle svobody v odlehlé divočině. Bohužel netuší, že chata je protkaná sítí technických přístrojů a sledovacích zařízení.

Překvapení ve sklepě

Aby toho nebylo málo, partička studentů najde ve sklepních prostorách velké množství podivných předmětů, včetně velmi starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. U toho jedna z nich nechtěně vysloví magické latinské zaklínadlo…. A vypadá to, že idylka v horách nabere trochu jiný spád. Místo romantického pobytu v přírodě se jejich životy ocitnou v nebezpečí.

Perlička z testovacího promítání

Ihned po ukončení testovací projekce pro zkušební publikum zazněl dotaz, zda bude mít film své pokračování. Režisér Drew Goddard na to suše reagoval slovy: „Viděl jste vůbec konec mého filmu?“

Film byl natočen o něco dříve

Film se dostal k divákům až v roce 2012, ale natočen byl o celé tři roky dříve. Jedná se tak o druhý snímek s Chrisem Hemsworthem, který byl natočen mnohem dříve, než byl uveden do distribuce. Druhý snímek je Red Dawn – opět natočen roku 2009, v distribuci až v roce 2012.

Mistrně zpracovaný humor

Snímek měl u diváků úspěch i pro svou schopnost míchat dva zdánlivě neslučitelné žánry – horor a komedii. Jemné dávkování humoru a nadhledu nad celou situací a vyvrcholení zdánlivě předvídatelných scén zcela nečekaným způsobem je splněním snu mnoha hororových fanoušků. U filmu se nebudete jen bát, ale dokonale se pobavíte mistrností prolínání humoru do hororového snímku.

Snímek je důkazem toho, že i do kvalitního hororu se dá přimíchat i špetka nadhledu.