Bohové Egypta (2016): Proč se od filmu se očekávalo mnohem víc?

Bohové Egypta (2016): Proč se od filmu se očekávalo mnohem víc?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoliv měl egyptský trůn převzít jeho legitimní nástupce bůh Horus v podání herce Nikolaje Coster-Waldau, nakonec vládu získává nemilosrdný bůh temnoty Set, kterého si zahrál oblíbený Gerard Butler. Pod jeho vládou se celý Egypt nachází v jednom velkém zmatku a strachu.

Nikdo se mu neodváží postavit, až na dvě obyčejné pozemské bytosti. Ti se nakonec spojí s bohem Horusem. Začíná tak nelítostný boj o vlastní životy, ztracenou lásku a osud celého Egypta.

Mytologické fanoušky překvapil pro ně důležitý fakt

Téměř ve všech filmech se vloudí nějaká ta nesrovnalost. Kdo se o egyptskou mytologii zajímá, mohl si povšimnout toho, že ve filmu se otec Seta a Osirise jmenuje Ra. Ovšem ve skutečnosti je jejich otcem Geb. Zajímavosti se nevyhnula ani Horusova matka, Rachael Blake, která je ve skutečnosti o rok mladší než Nikolaj Coster-Waldau – Horus.

Náznaky rasismu se ani filmu nevyhnuly

I herci musí pro svou roli někdy něco obětovat. Nickolaj Coster-Waldau, jenž ztvárnil boha Horuse musel kvůli své roli značně zhubnout. Už před samotným uvedením do kin se potýkal film s mnoha recenzenty. Tvůrcové filmu se později omluvili za to, že do filmu obsadili pouze bělochy, přičemž by film snesl více národnostní rozmanitosti. Také jeden z pouštních bílých hadů musel být digitálně upraven na tmavou barvu, aby nedocházelo k dalším podobným kritikám.

Natáčení probíhalo v mnohem bezpečnějších podmínkách, než bylo původně v plánu

Velkou pěveckou šanci získala úspěšná a mladičká slovenská zpěvačka Celeste Buckingham, která k filmu nazpívala jeho titulní píseň. A kdo si myslí, že se ve filmu kochá Saharou, je na omylu. Pro štáb byla Sahara moc nebezpečná, proto zvolili alternativu v podobě australské poušti.

Jak celý boj mezi bohy dopadne můžete sledovat 29.6. ve 20.15 na televizi Prima.